Først tar vi for oss "skallet":
Kutt gresskaret i to og skrap ut all innmaten (tråder og frø) og ha det i en bolle til senere.
Gresskarpuree:
Kutt opp gresskarskallet i 8-10 mindre biter (kommer an på hvor stort gresskaret er), legg på en stekeplate og bak i ovnen (180C, ca. 45 min) til bitene er 'møre'.
Når de er møre, skal skallet kunne skrelles av ganske lett med bare hendene. Hvis ikke, bruk kniv.
Kutt opp i små terninger og miks med food processor, stavmikser, blender etc. til myk puree.
TIPS: Frys det ned! Lurt å fryse dem i poser, som kan klemmes flate, slik at det er lettere å lagre pureen, og den vil tine fortere.
Så brukes "innmaten":
Gresskarbuljong:
Rens gresskarets innmat fri for frø, og legg frøene til side til senere.
Legg innmaten i en kjele sammen med 1 l vann og kok opp, og la putre i 40-60min.
Sil det hele for å få vekk trådene.
TIPS: Kan fryses. (Buljongen i glassene på bildet er fryst)
Og til sist:
Frøene:
Skylles i et dørslag og tørkes på et kjøkkenhåndkle. Legg i et glass med lokk, og de kan lagres i en evighet…
TIPS: Kan brukes i brød, yoghurt, musliblanding, eller de kan ristes og brukes som topping i f.eks. salater!
#mat #oppskrift #gresskar #buljong #pure #grønnsakspure #hjemmelagetbuljong #hjemmelaget #guide #howto #pumpkin #halloween #høst #hverdag #blogg #side2 #vegan #vegeterianer #vegetar #grønnsaker #sunnmat #sunn #funksjonellmat #sunt #helse #livsstil #inspirasjon
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar