fredag 23. januar 2015

Oppussing av soverom del 2: Veggpanel

Oppussing av soverommet: fra 6-lags tapethistorie til malt veggpanel!
 
Hvem sa det er tidskrevende og slitsomt å pusse opp? Del 2 av soveromsoppussingen gikk ut på å erstatte den kjedelige gulaktige tapetveggen med veggpanel!
 
For å være helt ærlig var planen opprinnelig å tapetsere/male rett på det gamle tapetet, men planene ble endret da arbeidsmengden ble fordoblet underveis. Pga dårlig tapetsering/løse tapetskjøter og luftbobler, så var vi nødt til å forsøke å fjerne det gamle tapetet før vi la ny.
 
 
Platene på veg opp!
Tips: la det være en glippe på ca 1-2 cm igjen oppe og nede, da disse likevel blir dekket av lister!
 
Flaks for oss at vi allerede hadde skrudd ned dørene til skyvedørsgarderoben (for å få lagt nytt gulv; se del 1), - så det gjorde jobben med å plate veggene litt enklere!

 
Kjøpte umalte veggpanel, slik at vi selv kunne velge akkurat den fargen vi ønsket! (Måtte jo da male selv, men det var det verdt! Slik får man det slik man helst vil, og slipper å ende opp med "en helt grei" ferdigmalt utgave (ofte dyrere) som man likevel velger å male om etter en stund...)
 
Tips: akrylbasert maling (mest brukt veggmaling) tørker veldig raskt, og man kan derfor male strøk nummer to samme dag! Dette passet oss veldig bra, siden vi (samboeren min!) hadde satt et tidsmål på 5 dager totalt på oppussingen!
 
 
Under det 4. laget (av totalt 6 lag) med tapet fant vi dette! Lenge leve 70-tallet!
 
 
Bare listene som mangler nå!
 
#oppussing #interiør #inspirasjon #innredning #gulvlegging #tips #diy #gjørdetselv #hjemmesnekker #hjem #soverom #gulv #hverdag #blogg #villahov #side2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar