tirsdag 20. januar 2015

Oppussing av soverom del 1: Gulv

Oppussing av soverommet: fra gulvteppe til laminatgulv på 5 timer!
 
Hvem sa det er tidskrevende og slitsomt å pusse opp?
Vi satt oss som mål å pusse opp soverommet på 3 dager (totalt)! (Eller, - det var en forutsetning min samboer satt på forhånd for å i det hele tatt gå med på ideen!)
 
Så dag 1: legge nytt gulv!
 
 
Slik så soverommet ut FØR:
vegg til vegg-teppe i lys beige (teppet var helt nytt da vi overtok huset, men vi ønsket å legge nytt gulv av rent praktiske grunner)
 
 
Underveis i gulv-leggingen:
 
Tips: Ikke legg gulvplatene helt inntil veggen, men la det være en glippe på ca 2 cm innerst mot veggen! Dette er for å gi platene noe fleksibilitet og gi de noe rom til å bevege seg, - for å unngå at de sprekker/bretter seg opp mot hverandre i skjøtene. Dette kan skje dersom for eksempel treverket i veggen skulle bevege seg (rent treverk kan øke i størrelse, avhengig av fuktinnhold).
 
 
Tips: Hvis du allerede har (et relativt nytt) vegg til vegg-teppe på gulvet, så funker det veldig bra å legge laminatgulv direkte oppå. Ikke bare virker teppet under isolerende, men det virker også som støydemping for rom i etasjen under! I tillegg gir det litt demping mot underlaget, og laminatgulvet virker faktisk overraskende behagelig å gå på!

 
#oppussing #interiør #inspirasjon #innredning #gulvlegging #tips #diy #gjørdetselv #hjemmesnekker #hjem #soverom #gulv #hverdag #blogg #villahov #side2
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar